Frågor & Svar

Frågor & Svar

Varför använder ni ättika i era mjölksyrade produkter?

Äpplebodas mjölksyrade produkter innehåller lite ättika, inte bara för smakens skull, utan även för att jäsningen skall komma igång ordentligt. Vi jäser/fermenterar grönsakerna i minst tre veckor. Detta gör att vitaminer behålls och att grönsakerna blir lättare att smälta.


Hur kan er marmelad hålla sig utan konserveringsmedel?

Vår marmelad innehåller inga konserveringsmedel förutom socker som ju är ett naturligt konserveringsmedel. Dessutom pastöriserar vi all marmelad.


Varför använder ni inte tex lakrits eller choklad i era produkter?

Syftet med Äpplebodas produktion är att så långt som möjligt använda de växter (kryddor) som växer här.


Vad skiljer er marmelad från den vanliga billiga marmeladen?

Äpplebodas marmelad är kokt av bär eller frukt av hög kvalitet. Inget vatten tillsätts. Istället koker vi bort mycket vätska från bären. Detta gör att marmeladen blir mer koncentrerad. För den som inte smakar skillnaden säljer vi också sylt som kokats snabbare och därmed innehåller mer vätska.


Varför är er must bättre/godare?

Frukten plockas inte förrän den är mogen. Den måste också ha så god kvalitet att vi själva kan tänka oss att äta den. Alltså får den inte ha legat på marken, innehålla mask eller på annat sätt se oaptitlig ut. Dessutom pastöriserar vi musten varsamt vid låg temperatur.